اپیدمی ورشکستگی در صنعت فولاد

با واردات شدید و بی ضابطه محصولات فولادی از چین صنعت فولاد کشور در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و بسیاری از فعالان این صنعت از دور رقابت ها کنار رفته اند

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد گفت: در شرایطی که محصولات فولادی در رکود به سر می برند، شاهد سیل واردات فولاد به کشور هستیم و همین امر اندک بازار ضعیف مصرف را به راحتی در اختیار محصولات وارداتی قرار می دهد؛ در حالی که اکثر تولیدکنندگان داخلی در آستانه تعطیلی یا ورشکستگی قرار دارند.

محمد آزاد در گفت و گو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز در خصوص نقش واردات محصولات چینی در در رکود بازار فولاد گفت: دلایل متعددی برای رکود در بازار فولاد وجود دارد که یکی از مهمترین معضلات می توان واردات محصولات چینی را نام برد. به گفته وی اگر بازار ما رونق داشت نه تنها واردات کالاهای کشورهای دیگر موردی نداشت بلکه می توانست با ایجاد انگیزه های رقابتی و کنترل بازار مناسب هم ارزیابی شود اما اکنون که بسیاری از صنایع و حتی طرح های عمرانی دولت در رکود به سر می برند و مصرف آهن و فولاد به پایین ترین حد در چند سال گذشته رسیده و تولیدات داخلی کاهش پیدا کرده واردات ضربه سهمگینی به این صنعت وارد می سازد.

آزاد در خصوص افزایش تعرفه های فولاد جهت ممانعت از هجوم محصولات چینی گفت: کمتر از یک ماه است که تعرفه افزایش پیدا کرده و تاثیر آن از این به بعد روی کالاهایی که وارد می شود، دیده خواهد شد. لازم به ذکر است کشور ما با چین تعامل دوجانبه دارد اما آنها در قبال خرید نفت به جای پرداخت ارز، کالا و تجهیزات مختلف را به ایران صادر می کنند.در اصل ما مجبور به قبول کالاهای تحمیل شده چینی هستیم.

وی افزود: دولت چین بزرگ ترین تولید کننده فولاد در دنیاست و باکنترل قیمت ها به خوبی توانسته مدیریت این بازار را در دست خود نگه دارد و اگر به فرض مثال ما به کشور دیگری روی آوریم قیمت فولاد را آنقدر کاهش می دهد تا مجبور شویم دوباره به آنها گرایش پیدا کنیم.

وی تاکید کرد: واردات به هیچ عنوان به صرفه نیست و در تعجبم چرا کسی نگران این موضوع نیست که بر سر تولید کننده ها و کارگران چه خواهد امد. به گفته وی در واقع با خرید کالای خارجی موجب رکود در تولیدات داخلی شده و کارخانه ها هم در این شرایط ناچار از کارگر و ظرفیت کمتر استفاده می کنند و رکود ما روز به روز بیشتر می گردد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در خصوص ارزان تر بودن محصولات چینی با احتساب مالیات، عوارض و... نسبت به کالاهای ایرانی گفت: دولت چین یکی از سیاست هایش اعطای سوبسید به صنایع داخلی کشورش است. چین به خاطر درآمد ارززی و ذخایر خوب حمایت خود را در قالب سوبسید در اختیار اصناف قرار می دهد.

وی افزود: بر فرض مثال ذخایر زغال سنگ را که دارد، سنگ آهن هم وارد می کند و هزینه های جانبی از جمله بیمه کارگران را هم خود دولت پوشش می دهد در واقع تمام مسئولیت تولیدکننده جز تولید کالا را از حیطه اختیار او خارج می سازد تا تولیدکننده دغدغه ای جز تولید با کیفیت نداشته باشد. به گفته آزاد؛ حمایت کامل دولت چین از تولیدکننده اش باعث می شود تا کالاها ارزان تر به دست مصرف کننده برسد. اما متاسفانه کشور ما قادر به تبعیت از این روند نخواهد بود؛ دولت حتی یارانه هایی که به افراد نیازمند تعلق می گرفت را قطع می کند.

آزاد در ادامه دو پیشنهاد در جهت توسعه بازارهای صادراتی محصولات فولادی بیان کرد: اول، حمایت دولت از تولید کننده داخلی از قبیل تامین نقدینگی، تامین مواد اولیه و... که در راستای تقویت توان رقابت داخلی ها با خارجی ها از جمله چین باید صورت بگیرد. دوم، قرار دادن مجدد جوایز صادراتی برای صادرکنندگان تا اگر در برهه ای از زمان هیچ سودی عاید صادرکننده نشود با دریافت جایزه صادراتی ضرر خود را جبران و انگیزه اش را از دست ندهد.

رئیس اتحادیه آهن فروشان در پایان در خصوص راهکارهای کاهش قیمت تمام شده محصولات فولادی گفت: اولین و مهمترین کار قطع کامل صادرات سنگ آهن است. در قدم بعدی تلاش برای توسعه واحدهای فرآوری سنگ آهن و تولید کنسانتره و گندله تا مواد اولیه با قیمت ارزان تری در خدمت تولید کننده قرار گیرد و متعاقبا محصولات هم با نزول قیمت مواجه شوند.

 

کد خبر 3274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =